Кошик порожній

Garmin inReach Mini — детальний огляд та тести

17.01.2020

Чим далі туристи відходять від цивілізації, тим більше у них виникає бажання бути на зв'язку і мати можливість отримати допомогу в будь-якій ситуації.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Гори, ліс, місцевість без стільникового покриття та відсутність інших засобів зв'язку - що робити у разі екстреної ситуації? А як і де вас шукатимуть, якщо ви не вийдете на зв'язок після контрольного часу?

Скажу чесно, я не вважаю себе досить сильним туристом. За спиною тижневі походи у Карпати або Татри, ну що там може трапитись на висоті до 3 тисяч метрів?

Раніше я особливо не зважав на такі походи, але остання складна зима 2018-2019 в Українських Карпатах радикально змусила мене переглянути ставлення до власної безпеки.

Люди втрачали дорогу, замерзали, кілька днів жили у горах, намагаючись віднайти дорогу назад. На жаль були і смертельні випадки.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Думаю, якби у них на той момент була можливість зв'язку в обидва напрямки — усе пішло б по-іншому.



Найнадійніший і найзручніший спосіб зв'язку у районах без стільникового покриття - це звичайно ж супутникова телефонія. Зателефонував через супутниковий телефон, повідомив, де знаходишся, вирішив питання з евакуації і повідомив свої координати.

Але це досить дороге задоволення, яке надають супутникові оператори.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Одна з найвідоміших марок даного сервісу - це Iridium. Детальніше про цього оператора ви можете дізнатись на офіційному сайті -www.iridium.com і на сторінках Wiki.

Ціни для цього сервісу сильно кусаються. Починаючи від самих супутникових телефонів від 800 і 1500 доларів США і тарифів на розмову близько 500 доларів.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Саме тому, я з великим інтересом придивлявся до цікавого компромісного варіанту для таких ситуацій, який запропонував Garmin.

Це двосторонній супутниковий комунікатор Garmin inReach Mini, який працює на базі супутникової системи зв'язку Iridium.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Увага! Супутниковий комунікатор Garmin inReach Mini потрібно використовувати з оплатою послуг супутникового зв'язку. Це не GPS \ GLONASS \ Galileo система супутникової навігації, яку ви використовували безкоштовно у своєму годиннику і навігаторах, щоб з'ясувати своє місцеперебування і записати трек на пристрій.

Для того, щоб отримувати й передавати повідомлення, включати свої відстеження по треку через прилад - вам потрібно купити платну підписку.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Я взяв для себе простий і дешевий PrePaid план. Детальніше про тарифні плани у своєму огляді я розповім трохи нижче.

Коротко поясню, чим відрізняється функціонал супутникового комунікатора від супутникового телефону.

Супутниковий телефон дозволяє вам телефонувати й отримувати дзвінки практично зі 100% покриттям по всій Землі через супутники на орбіті.

В цьому випадку ви не залежите від розташування стільникових веж операторів. Тобто отримуєте своєрідний супутниковий телефон, який працює скрізь.

Головна відмінність супутникового телефону - це необхідність бути в зоні видимості зв'язку ( «бачити» небо і супутники), щоб телефонувати з апарату.

А ось супутниковий комунікатор - це практично спрощена версія супутникового телефону. Загалом, це майже супутниковий пейджер.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

За допомогою комунікатора ви можете відправляти і отримувати повідомлення, передавати свої координати переміщень вашій команді або родичам. І весь цей функціонал працює за невеликі гроші.

Для наочності я хотів би показати порівняльну таблицю між супутниковим телефоном і комунікатором, щоб ви одразу зрозуміли відмінності.

Огляд inReach Mini від Prostobzor

Ви самі бачите, що у даному порівнянні оптимальним варіантом є супутниковий комунікатор.

Що ж вміє робити малюк Garmin inReach Mini?

Огляд inReach Mini від Prostobzor
  • Відправляє та отримує сигнал SOS у разі екстрених ситуацій та шукає допомогу через оператора;
  • Відправляє та отримує текстові повідомлення контактним особам, яких ви ввели у налаштування приладу;
  • Може відстежувати ваші переміщення з часовим інтервалом для ваших близьких або людей, які зможуть спостерігати за вами постійно, за вашим бажанням;
  • Отримує зведення і прогнози погоди по вашій місцевості за запитом (короткий і розширений формат);
  • Здійснює найпростішу навігацію до точки й по маршруту;
  • Здійснює обмін даними між власниками приладів inReach Mini.

Це був короткий перелік основних можливостей, у своєму огляді я розповім детальніше про те, як працює цей прилад і поділюся реальним досвідом експлуатації комунікатора.

Окреме спасибі я хотів би сказати компанії Навіоніка, яка передала Garmin inReach Mini для моїх походів і тестів.

Огляд inReach Mini від Prostobzor


Повний текст огляду читайте на сайті prostobzor.com.


Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.