Кошик порожній

Технологія супутникової комунікації Garmin inReach допомогла провести 5000 рятувальних операцій

23.09.2020

Компанія Garmin®, лідер у сфері GPS-навігації, доповіла про п’ятитисячну рятувальну операцію, успішно проведену за допомогою супутникових комунікаторів inReach®. Наразі Garmin є світовим лідером у виробництві супутникових комунікаторів, пропонуючи своїм користувачам широкий спектр портативних пристроїв з GPS-навігацією, двосторонніми текстовими повідомленнями, відстеженням місцезнаходження в реальному часі та SOS-функціоналом на суші, на воді і у небі. Відчайдушні любителі екстриму, сімейні мандрівники, пілоти та скуба-дайвери – усі вони прихильники різних пригод і займаються різними активностями. Але усі вони є користувачами inReach.


Garmin inReach допомагає у надзвичайних ситуаціях


"Для мене велика честь мати можливість надавати послуги, які потенційно рятують життя", - зазначив Ден Бартел, віцепрезидент Garmin зі світових продажів. "Мати з собою inReach означає почуватись більш захищеним та мати більше душевного спокою: якщо під час перебування у мережі або поза нею трапиться непередбачувана ситуація, користувачі inReach все одно матимуть зв’язок з аварійними службами, друзями та родиною".

В екстрених випадках власники inReach можуть скористатись інтерактивною функцією SOS, яка надсилає повідомлення до Міжнародного координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації GEOS 24/7 (IERCC). Досвідчені координатори відповідатимуть на повідомлення, відстежуватимуть місце розташування вашого пристрою та повідомлятимуть найближчі до вас аварійні служби. IERCC залишатиметься на зв'язку з користувачем та його екстреними контактами, допоки ситуація не буде вирішена.

"Двосторонній зв'язок може зіграти вирішальну роль у надзвичайних ситуаціях", - зауважив Чіп Нобл, старший менеджер з продукції Garmin. "Після активації SOS-функціоналу, GEOS поставить низку запитань, з метою дізнатись більше про інцидент і про те, які екстрені засоби необхідні для порятунку — евакуатор чи гвинтокрил".


Garmin inReach допомагає рятувати життя


Для Мікаелін Ло та її групи з рафтингу, які спускались вниз по річках підвищеного четвертого рівня складності, обмін повідомленнями з IERCC зіграв украй важливу роль, коли членкиня команди впала у воду, а човен застряг на валуні і перевернувся. Як тільки постраждала опинилася у безпеці, а команда змогла оцінити тяжкість отриманих нею травм, вони вирішили розпочати SOS-операцію.

"Ми весь час спілкувалися з GEOS, доповідали про стан постраждалої та складали план для подачі гелікоптера", - розповіла Мікаелін Ло. "Якби у нас не було inReach, було б дуже важко скоординувати порятунок. Нам довелося б пливти до єдиного закладу харчування, розташованого дуже далеко, було б темно, і нам довелося б пробувати зателефонувати до служби порятунку. Усе могло б закінчитись набагато трагічніше".

Garmin пропонує низку портативних пристроїв з технологією inReach, які відрізняються за вагою, розміром дисплея та функціоналом, але мають двосторонній зв'язок і функції SOS.

Для шукачів пригод, які подорожують порожнем або хочуть мінімізувати вагу та розміри спорядження, компактний і легкий inReach Mini стане ідеальним варіантом.


Garmin inReach допомагає рятувати життя


Дослідникам, мисливцям й альпіністам міцний супутниковий комунікатор GPSMAP® 66i пропонує картографію TopoActive і технологію inReach для подорожей по далеким від цивілізації місцям.

Водіям варто обрати серію Montana® 700 з сенсорним дисплеєм для легкого набору текстових повідомлень та широким асортиментом кріплень для квадроциклів, мотоциклів, велосипедів тощо.

Пілоти мають можливість зручно обмінюватись повідомленнями у кабіні літака через додаток Garmin Pilot™, встановлений на їх мобільному пристрої. Додаток використовує GPS-позиціювання inReach Mini для керування географічним символом літака на динамічній карті.

Мореплавцям відмінно підійде водонепроникний навігатор GPSMAP 86 з попередньо завантаженими картами BlueChart®g3, який до того ж плаває на поверхні води у разі падіння за борт.

Для того щоб отримати доступ до супутникової мережі Iridium®, яка дозволяє користуватись функцією стеження в реальному часі, здійснювати обмін повідомленнями та забезпечує SOS-функціонал, необхідно обрати один з недорогих щорічних або помісячних тарифних планів і оформити підписку.



Повернення до списку

Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.