Кошик порожній

За допомогою inReach успішно проведено рівно 6000 рятувальних операцій

31.05.2021

Шеститисячна рятувальна операція за допомогою inReach


Рохан Грейс давно не користується протоптаними стежками. Австралієць за походженням, він з дитинства подорожує по бездоріжжю, є членом двох клубів Land Rover та засновником популярної компанії з організації турів на позашляховиках в Орегоні. Більшу частину життя Рохан проводить у багатоденних або багатотижневих поїздках по дикій місцевості.

Саме в одній з таких поїздок Рохан та його дівчина Ханна раптово стали координаторами порятунку важко пораненої незнайомки.

По дорозі до Панамінт-Спрінгс, що розташований в американському Національному парку Долина смерті, Рохан та Ханна натрапили на потерпілих. Хлопець мав кілька легких ран, які кровоточили, він усе ще був пристебнутий до скелелазного джгута. Його партнерка впала під час підйому у каньйоні, отримавши травми голови та ймовірний перелом ноги.

Хлопець надав першу допомогу дівчині, щоб зупинити кровотечу, проте її стан все одно вимагав транспортування на рятувальному гелікоптері. Потерпілі не мали мобільного зв’язку у каньйоні та не могли зателефонувати у службу порятунку самостійно. На щастя, Рохан мав із собою комунікатор inReach.

«Ми часто подорожуємо у віддалені райони, де відсутня стільникова мережа, тож нам життєво необхідний супутниковий комунікатор, який відстежуватимете нас, надаватиме можливість двостороннього обміну повідомленнями й точно визначатиме наші координати в екстрених ситуаціях».

З огляду на відсутність мобільної мережі у парку, Рохан та Ханна вирішили скористатись SOS-повідомленнями. Ханна спілкувалась зі співробітниками Міжнародного центру координації надзвичайних ситуацій Garmin за допомогою двосторонніх повідомлень. Також вона повідомила свої екстрені контакти про те, що вони з Роханом знаходяться у безпеці.


Шеститисячна рятувальна операція за допомогою inReach


Тим часом Рохан дістався краю каньйону, щоб скерувати рятувальників до приблизного місця розташування альпіністів. Вони зачекали, поки з гелікоптера до постраждалої опустили медика, зареєструвались на місці події та поїхали, як тільки все було влагоджено.

«Без inReach ми б відправили нашу подругу до Панамінт-Спрінгс – там розташовані лише два підприємства, які могли б викликати службу порятунку», – сказав Рохан. «Скоріше за все, ми б витратили на це додаткову годину. inReach дав змогу розпочати процес набагато швидше».

Хоча це був не зовсім той сценарій, який Рохан та Ханна передбачали, супутниковий комунікатор та інформованість Рохана зіграли вирішальну роль у наданні допомоги незнайомці того дня. Ось чому вони рекомендують щоразу брати з собою супутниковий комунікатор у подорож – ви ніколи не знаєте, коли він може знадобитись.

«Завжди майте план і повідомте про нього інших. Залишайтесь поруч з транспортним засобом, якщо він застряг та не вирушайте у мандрівку без супутникового комунікатора й кількох варіантів його зарядки», – застерігає Рохан.

Повернення до списку

Актуальні новини

Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.
Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік 14.03.2024 Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік
Компанія надала ключові висновки та результати аналізу тенденцій подачі сигналів SOS до міжнародного координаційного центру Garmin Response℠ з усього світу.
Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими 22.02.2024 Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими
Новинки у сімействі Forerunner генерують для любителів бігу особисті плани тренувань, надають інформацію про стан здоров'я та відстежують більше спортивних показників.