Кошик порожній

Нагрудні пульсометри Garmin

22.07.2020

У цій невеликій статті ми розглянемо різницю між нагрудними пульсометрами Garmin HRM-Swim, HRM-Run, HRM-Tri та HRM-Dual.


Пульсометри Garmin HRM-Run, HRM-Tri та HRM-Dual


HRM – це абревіатура від Heart Rate Monitor, що перекладається українською як датчик частоти пульсу / пульсометр. Очевидно, що всі ці пульсометри вимірюють пульс користувача. Однак у своїх назвах вони містять підказки, для чого найліпше пристосовані.

HRM-Swim = пульсометр для плавання. Він працює на протоколі передачі даних ANT+. І саме тут потрібно зробити зупинку і пояснити. На сьогоднішній день найбільш розповсюдженими протоколами передачі даних у спортивних пристроях є ANT+ та Bluetooth, які працюють на частоті 2,4 ГГц. Однак жоден з них не в змозі передавати ваш пульс під водою, оскільки потужності їх сигналу недостатньо. Але це не фінал, адже існує досить елегантне рішення даного питання. HRM-Swim має функцію запам’ятовування. Він збирає та зберігає ваші дані про пульс, а потім передає їх на сумісний пристрій при нагоді. Пам’ятайте, ви не зможете переглянути на екрані годинника свій поточний пульс під водою. Закінчивши інтервал у басейні, потрібно наблизити годинник до датчика поза водою і через декілька секунд відбудеться передача даних. Ви зможете переглянути максимальний пульс останнього інтервалу або середній пульс під час запливу, за умови, якщо ви налаштуєте ці поля даних у занятті Плавання. У кінці тренування, коли ви натискаєте кнопку "Зберегти", годинник виконує пошук сполученого датчика, щоб завантажити дані про пульс.

HRM-Swim зовнішньо трохи відрізняється від інших нагрудних пульсометрів. Його ремінець ширший але майже не еластичний із дещо липкою поверхнею з внутрішнього боку. Все це забезпечує щільне прилягання до тіла, щоб під час відштовхування від стінки басейна, ремінець залишався на місці. Крім того, ремінець захищений від дезінфекційних реагентів у басейні.

Логічне запитання: чи можна використовувати HRM-Swim для інших занять, наприклад, для бігу, силових тренувань тощо? З технічної точки зору – ТАК, але це буде досить незручно. Ремінець не пропускає повітря, тому ви будете більше пітніти, і, як результат, отримаєте натирання від солей поту. Він також значною мірою менш еластичний у порівнянні з іншими ремінцями.


Пульсометр Garmin HRM-Swim


HRM-Run = пульсометр для бігу. Окрім датчика пульсу він має вбудований акселерометр, що дозволяє збирати специфічні для бігу метрики: частота кроків (каденс), вертикальне коливання торса, час контакту ступень із землею, баланс часу контакту з землею лівої та правої ноги, довжина кроку та вертикальне співвідношення (співвідношення вертикальних коливань і довжини кроку).

Ця модель пульсометра не має функції запам’ятовування даних, тому відразу передає дані на сумісний пристрій в реальному часі.

HRM-Tri = пульсометр для тріатлону. Він об’єднує функціонал двох попередніх моделей. Так само, як і HRM-Run, відстежує показники бігової динаміки та має внутрішню пам'ять, як HRM-Swim. HRM-Tri найліпше підходить для тріатлону, адже здатен здійснювати моніторинг пульсу під час усіх трьох дисциплін – плавання, велоетап, біг.

Призначений для води у відкритих водоймах, його не рекомендовано використовувати у басейні, оскільки матеріал ремінця не захищений від дезінфекційних реагентів. Крім того, під час відштовхування від стінки басейна, він буде щоразу зісковзувати з тіла, тому що не має протиковзних властивостей, на відміну від HRM-Swim. Звісно, це не проблема для жінок, що плавають у суцільному купальнику. Тому для плавання у басейні краще обрати HRM-Swim, а для плавання у відкритих водоймах — HRM-Tri.

HRM-Dual = пульсометр з двома протоколами передачі даних: ANT+ і Bluetooth Low Energy. Це базова модель пульсометра у даному списку, створена для моніторингу пульсу, без можливості збору даних бігової динаміки та функції запам’ятовування. Тоді що такого особливого у ньому? На цей час, це єдиний пульсометр в асортименті Garmin, який підтримує протокол Bluetooth Low Energy, що зручно у деяких ситуаціях. Це дозволяє одночасно передавати пульс на більш ніж 1 пристрій. Окрім вашого спортивного годинника, це може бути смартфон, онлайн платформа Zwift, бігова доріжка, велостанок або інше приладдя.

За відсутності у користувача годинника Garmin можна підключити HRM-Dual по протоколу Bluetooth до смартфона та запустити спортивний додаток для запису тренування, наприклад, такий як Runkeeper, Runtastic, Endomondo тощо.

Якщо ви тренуєтеся з персональним тренером і при цьому маєте годинник Garmin із підключеним по протоколу ANT+ датчиком HRM-Dual, ви можете підключити пульсометр до смартфона вашого тренера по протоколу Bluetooth, щоб він мав змогу в реальному часі відстежувати ваш пульс через спортивний додаток для відстеження пульсу. Це особливо зручно, коли в моменти високої інтенсивності вам важко вголос вимовити ваш пульс на запит тренера.

Майте на увазі, що по Bluetooth ви можете підключити лише 1 пристрій, а по ANT+ декілька. Тому радимо підключати цей пульсометр до вашого годинника Garmin саме по ANT+ протоколу. Деякі спортивні додатки для моніторингу пульсу та запису тренування потребують попереднього підключення пульсометра до смартфона через налаштування телефона. А деякі – через налаштування додатка. Для правильного підключення користуйтеся рекомендаціями на екрані.

HRM-Dual сумісний з практично з усіма годинниками та навігаторами Garmin. HRM-Swim, HRM-Run і HRM-Tri сумісні з деякими пристроями. Будь ласка, уточнюйте сумісність на сайті виробника в описі товару.

Тут ви можете знайомитися з порівняльною таблицею нагрудних пульсометрів Garmin.


Порівняльна таблиця пульсометрів Garmin HRM



Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.
Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік 14.03.2024 Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік
Компанія надала ключові висновки та результати аналізу тенденцій подачі сигналів SOS до міжнародного координаційного центру Garmin Response℠ з усього світу.
Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими 22.02.2024 Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими
Новинки у сімействі Forerunner генерують для любителів бігу особисті плани тренувань, надають інформацію про стан здоров'я та відстежують більше спортивних показників.