Нью-Йоркський марафон очима бренд-амбасадора Garmin Григорія Сундука

20.11.2017

З розповіді Григорія ви дізнаєтеся декілька цікавих фактів - у чому особливість Нью-Йоркського марафону, як не запізнитись на старт, як заощадити на їжі, чому Григорій відбирав воду у дітей та багато іншого.


- Нью-Йоркський марафон - це твоя мрія чи плани? Як ти взагалі туди потрапив?


- Це безперечно була мрія. Вперше вона з'явилась у 2016 році. Втілити її у реальність вдалося за допомогою New Balance Україна, які надали допомогу з реєстрацією. За що їм величезне спасибі!


Бренд-амбассадори Garmin Григорій Сундук та Олексій Кононенко на Нью-Йоркському марафоні


- Як ти готувався до марафону?

- Якщо чесно, цей рік був дуже насиченим в плані бігу. Зазвичай я пробігаю по одному марафону в рік, цього ж року я спромігся пробігти три марафони протягом 40 днів, а також два ультрамарафони - "Біжимо 500 км до Одеси" і 100 км вже через два тижні! Я не був упевнений, що отримаю американську візу, тому постарався максимально викластись на Білоцерківському марафоні (3:02:56). Ми прилетіли в Америку за 6 днів до марафону і навіть встигли побігати в декількох штатах - Пенсільванія, Нью-Джерсі та Нью-Йорк. Легко адаптувалися до місцевого часу (різниця у часі з Києвом - 6 годин). Найголовніше - нічого не змінювати перед забігом, будь то екіпірування чи налаштування годинника. Все має бути звичним для вас та відпрацьованим.


Бренд-амбассадор Garmin Григорій Сундук на Нью-Йоркському марафоні


- Що варто знати іноземним учасникам?

- Стартовий номер я отримав в перший день виставки Експо, що була приурочена до марафону. Вразила величезна кількість вікон видачі стартових пакетів і волонтерів –організатори передбачили все, щоб не довелось чекати надто довго для отримання заповітного номера. Виявилось, що для запрошених учасників існує окрема зона видачі, отже, ми відчули себе особливими. В самому пакеті був номер з чіпом, карта з маршрутом забігу, трохи рекламних буклетів і футболка з довгим рукавом, брендована спеціально під захід.


Бренд-амбассадор Garmin Григорій Сундук на Нью-Йоркському марафоні


Як правило, проблем з дорогою до старту у нас не виникає. Однак транспортна система в Нью-Йорку має декілька особливостей. Наприклад, у вихідні дні певні станції та гілки метро не працюють – варто це враховувати перед подорожжю. Під час реєстрації у нас була можливість вибрати трансфер. Ми вибрали переправу на поромі, а потім автобус до стартової зони. Пощастило, що наші друзі підвезли нас до переправи, тому ми всюди встигли. Звичайно ж, якщо не знати особливостей транспорту у місті, можна запросто спізнитись на старт.




- Як біглося?

- Погода була чудовою - + 10-12˚С. Стартували у першій хвилі о 09:50 разом з біговою елітою. Ми з Олексієм Кононенко вирішили для себе, що на цьому забігу ми будемо бігти в своє задоволення, а не на результат, проте часом все одно було важко впоратись зі звичкою «бігти на всі гроші». Іноді доводилося стримувати один одного, щоб не рвонути вперед. Траса була цікавою - на початку забіг на міст, на маршруті два затяжних підйоми, але з невеликим градієнтом. В кінці замрячив легкий охолоджуючий дощик. Я фінішував з результатом 3:28:35 і середнім темпом 4:48 хв/км. Більше статистичних даних можна переглянути в моєму профілі Garmin Connect.


Бренд-амбассадор Garmin Григорій Сундук на Нью-Йоркському марафоні


- Маючи за плечима декілька марафонів, що ти можеш сказати про особливості Нью-Йоркського марафону?

- По-перше, це мій перший закордонний старт і за щасливим збігом обставин він виявився мейджором. По-друге, це нереальна підтримка глядачів. Їх вдвічі більше, аніж самих учасників - близько 100 тисяч дорослих з дітьми! Уявіть, що на протязі всієї траси тебе постійно хтось підбадьорює! Вони приносять з собою гелі, їжу та воду, щоб роздавати марафонцям. Я не пив воду на пунктах гідратації. В рази приємніше було брати пляшечку води у дитини, адже їй це в радість.
По всьому маршруту я роздавав уболівальникам «high five», чого, в принципі, ніколи не робив раніше. Зазвичай на забігу я нічого не помічаю - в думках тільки біг. Тут же я насолоджувався кожною хвилиною, біжав у кайф.


Бренд-амбассадор Garmin Григорій Сундук на Нью-Йоркському марафоні





Повернення до списку

Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.