Кошик порожній

Технологія SatIQ: довший час роботи батареї зі збереженням точності відстеження

24.10.2022


Компанія Garmin добре орієнтується в питаннях навігації та відстеження. Протягом десятиліть наші портативні GPS-навігатори були вірними супутниками шукачів пригод, тож сьогодні ми можемо запропонувати своїм клієнтам надійні пристрої для відстеження фактично будь-якої активності. Якщо ви часто користуєтесь технологією відстеження, ви знаєте, наскільки важливо обрати правильний супутниковий режим для свого середовища. На тренуваннях просто неба з відстеженням даних впорається простий режим GPS, і зробить це на відмінно. У каньйоні ж або у місті між високими хмарочосами доведеться «підняти ставки», наприклад, увімкнути усі супутникові системи разом з багатосмуговими частотами, щоб точно визначити, де ви знаходитесь і куди потрібно рушити далі.

У таких випадках на допомогу приходить технологія Garmin SatIQ™, вважайте її своїм особистим навігаційним помічником, тому що вона працює у фоновому режимі вашого сумісного пристрою і підбирає оптимальний супутниковий режим саме для вашої місцевості. SatIQ™ забезпечить точність багатосмугової технології Garmin і збереже тривалу автономність батареї, якою славляться усі розумні годинники Garmin. Нижче інженер Garmin, Бен Коллінз, відповідає на кілька запитань про технології GPS.

Що таке SatIQ?

SatIQ подовжує час роботи акумулятора, водночас забезпечуючи точність багатосмугової технології GPS під час вашої активності. Вона працює у фоновому режимі та автоматично налаштовує правильний супутниковий режим для середовища, в якому ви перебуваєте.

Як працює SatIQ?

Підбір налаштувань супутника, необхідних для отримання точного місцеположення від пристрою GNSS, залежить від середовища. Просто неба режим «Лише GPS» може забезпечити такий самий рівень точності, як і режим «Усі супутникові системи + багатосмуговий GPS». У каньйоні або між високими будівлями чіп повинен під’єднатись до усіх наявних супутників і діапазонів частот, щоб забезпечити високу точність, а це супроводжується значним розрядом акумулятора. Наприклад, смартгодинник fēnix® 7X Solar Sapphire може працювати від батареї до 63 годин у режимі «Усі супутникові системи». Якщо змінити налаштування супутника на «Усі супутникові системи + багатосмуговий GPS», час роботи годинника зменшиться до 36 годин, тоді як у режимі «Лише GPS» досягне 89 годин.

До появи функції SatIQ користувач мав самостійно обирати налаштування перед кожним заняттям, але часом буває важко зрозуміти, який саме режим застосувати. Ба більше, якщо на пробіжці багатосмуговий GPS вимагався лише на короткий проміжок часу, доводилось обирати між поганим позиціюванням у конкретній точці та більшим розрядом акумулятора протягом усього заняття. Тепер же функція SаtIQ дозволяє розумному годиннику автоматично перемикатися між режимами в реальному часі залежно від місцевості. Так досягається і висока точність, і довший час роботи батареї в автоматичному режимі.

У чому різниця між багатосмуговим GNSS і режимом GPS з меншою потужністю?

Є дві основні відмінності. Перша — це кількість супутників, до яких підключається пристрій. У режимі «Лише GPS» годинник ловить сигнали виключно від супутників системи GPS, яка сьогодні є лише однією з багатьох супутникових систем GNSS. У режимі «Усі супутникові системи» пристрій може підключатися одночасно до усіх наявних систем.

Друга відмінність — діапазон частот, до якого підключається годинник. У режимах «Лише GPS» або «Усі супутникові системи» пристрій виявляє супутники тільки на одній частоті. Так подовжується час роботи батареї, але може виникнути помилка в умовах щільного покриву дерев або біля високих об’єктів, які відбивають сигнали супутників, як-от хмарочоси або скелі. Багатосмуговий режим використовує більше ніж одну частоту, відповідно споживаючи більше енергії, зате годинник має змогу відфільтровувати помилки.

Чи знатимуть користувачі, коли їхній пристрій використовує багатосмугову GNSS, а коли GPS з низьким споживанням енергії? Чи SatIQ перемикатиметься у фоновому режимі?

SatIQ автоматично перемикатиме налаштування у фоновому режимі. Ви встановлюєте режим «Автоматично» та дозволяєте годиннику виконувати свою роботу, а самі у цей час спокійно насолоджуєтесь пригодами на свіжому повітрі.

Які пристрої підтримують SatIQ?

Функція доступна для пристроїв з підтримкою багатосмугової технології, зокрема для серії fēnix® 7 Sapphire, Forerunner® 255, Forerunner® 255 Music, Forerunner® 955, epix™ (Gen 2) Sapphire та Enduro™ 2.

Я вже маю технологію GPS. Чому я повинен оновити пристрій до SatIQ?

Якщо ви живете у великому місті з високими будівлями або проводите багато часу в горах, з SatIQ ви помітите значну різницю у точності ваших записів та лише мінімальний вплив на час автономної роботи порівняно з режимом «Усі системи GNSS». Навіть якщо ви проводите небагато часу в місцях, де точність супутників обмежена, SatIQ потурбується про те, щоб вам взагалі ніколи не довелось думати про налаштування режимів GPS. Ви їдете у відпустку до Великого Каньйону, а годинник стежить за ситуацією навколо, дозволяючи вам не змінювати налаштування, якими ви користуєтесь вдома.

Скільки часу роботи батареї заощаджує SatIQ?

Ми провели всебічні тестування і виявили, що спортсмени користуються багатосмуговим режимом GPS близько 15% часу на занятті. Якщо вимкнути його на цей час, 15% вашого маршруту буде відстежуватись зі зниженою точністю, а якщо включити, це забезпечить максимальну точність, проте вплине на розхід акумулятора протягом усієї активності. Наприклад, вам потрібен багатосмуговий режим лише на ділянці маршруту біля висоток. Тоді доведеться обрати між гіршим позиціюванням у даній локації та значною втратою автономності протягом усієї активності. Для розв’язання цієї проблеми і призначена SatIQ, яка дозволяє годиннику автоматично переходити між режимами GPS в реальному часі залежно від середовища, щоб отримати найвищу точність відстеження майже у 100% випадків і лише у 15% випадків (коли активний багатосмуговий GPS) суттєво вплинути на розряд акумулятора.



Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.